Home Криминални Закопчаха Митьо Очите в Истанбул

Закопчаха Митьо Очите в Истанбул

Димитър Желязков – Митьо Очите е арестуван в Истанбул, съобщава “24 часа”.

Арестът е извършен тази нощ при съвместна операция на българските и турските служби. Източници разкриха пред вестника, че операцията е координирана на най-високо ниво. Задържането е станало в продължение на акцията по разпространение на наркотици, при която Очите успя да се изплъзне, допълва изданието.

Борисов: Турски министър участва в залавянето на Митьо Очите

Очите все още не е екстрадиран, но сега се подготвят документите.

bTV съобщава, че Очите е бил задържан снощи в Истанбул. Той е официално издирван от Интерпол. На страницата на полицейската организация пише, че Желязков се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

Снимка 371864

Източник: Интерпол

БНТ също потвърждава информацията. Телевизията информира, че предстои България да изпрати искане за екстрадицията му до турските съдебни власти.

БНР отбелязва, че Очите е влязъл в Турция не от България, а от Гърция.

От специализираната прокуратура съобщиха, цитирана от bTV, че арестът е станал около 03,00 часа тази нощ в хотел. Желязков е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

По-рано тази седмица Митьо Очите бе обявен за общодържавно издирване.

Димитър Желязков успя да се изплъзне, след като специализираната прокуратура и ГДБОП предприеха операция по Южното Черноморие.

Прокуратурата съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици, ръководена от Очите. Групата се занимавала и с палежи на автомобили и обекти. Властите предварително са имали информация, че Желязков е напуснал страната в понеделник, като това е станало законно, тъй като той не е бил подсъдим или обвиняем.

Задържана е организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици

При акцията в Бургас бяха арестувани 19 души.

error: Хубав ден :)