Зам.-кметът Крум Милев: Машините в Дупница ще чистят снега на 3-тата минута от подаване на сигнала

Освен сол и пясък главните артерии ще бъдат третирани и с химични материали

Машините за снегопочистване на фирмата, която спечели поръчката за почистване, бяха инспектирани от комисия, в която влизаха зам.-кметът на община Дупница Крум Милев, експерти от администрацията, „Пожарна безопасност” и полицията.

На място в базата бяха проверени наличните машини и инертни материали. “Освен сол и пясък и тази година главните артерии ще бъдат третирани с химични материали. Освен от нас фирмата по снегопочистване ще реагира и на сигнали от полицията и пожарната.

Обхватът тази година е по-голям, защото попадат и улиците, които досега се поддържаха от Областно пътно управление. Тротоарите и зоните за пешеходци ще се почистват ръчно от служителите към общината, а пред заведения, офиси, жилищни сгради и къщи това е ангажимент на живеещите и работещите в тях. На 3-тата минута след подаване на сигнала от община Дупница машините трябва да тръгнат от базата си и започнат почистване”, обясни Милев. От фирмата по снегопочистване пък призоваха собствениците на автомобили да не паркират по главните улици при снеговалеж, защото се затруднява почистването, а самите автомобили после остават “в плен”.