Зам.-областният управител Любомир Терзийски ще подкрепи отбора на ФК ”Кюстендил”

Зам.-областният управител на Кюстендилска област Любомир Терзийски ще подкрепи тима на ФК „Кюстендил”, в новия сезон от първенството на Трета лига. Футболната среща, на която Любомир Терзийски ще присъства, ще се играе утре, 19.02.2022 г., на стадиона в Кюстендил. Местният клуб ще бъде домакин на „Витоша”-Бистрица, а мачът ще започне в 14:00 ч. През миналата година ФК „Кюстендил” завърши на второ място в Трета лига, като целта на отбора в започващото първенство е влизане във Втора лига.

Зам.-областният управител е с 16-годишен опит, като футболен съдия, както и бивш състезател по таекуондо.

След седмица зам-областният управител ще подкрепи и отбора на „Марек”, в първия му мач от първенството на Втора лига, където дупничани се класираха през миналата година. На 27.02.2022 г., неделя, “Марек” посреща на стадион „Бончук” отбора на „Миньор” Перник. Мачът е насрочен за 12:45 ч.

Спортът е сред приоритетите на областния управител Катя Димитрова и нейният заместник Любомир Терзийски. Екипът на Областна администрация-Кюстендил планува инициативи, които да поощрят развитието на спорта в областта – регион, от където е започнала кариерата на изявени спортисти в различни направления.