Зам.-шефът на школото в Сапарева баня Теменужка Добрева посреща юбилей с близки и роднини, пя й Владко Марков

Рожденичката с част от гостите
  • Йорданка Зашева написа и рецитира стихотворение за рожденичката

 

Помощник-директорката на СУ „Христо Ботев” в Сапарева баня  Теменужка Добрева посрещна рождения си ден с роднини, приятели, настоящи и бивши колеги. Близо 40 души уважиха юбилярката, която ги почерпи в дупнишки ресторант.

Теменужка Добрева с внучката Деа

Сред най- близките на празника бяха дъщерята на рожденичката Веска Добрева – служителка в общинската администрация в Дупница, и 4-годишната внучка Деа. На тържеството дойдоха и директорката на школото в планинското градче Емилия Гелева, филоложката Гергана Георгиева, преподавателките в дупнишкото училище „Св. Паисий Хилендарски” Анета Трайкова и Йорданка Зашева, психоложката Диана Васева, треньорът Райко Пенев, музикантът Владко Марков, бившите колеги Евтим Евтимов и Михал Михалков. Сред гостите бе и Таня Славкова – касиерът на в. „Вяра” и бивша ЗАТС в сапаревобанското училище.

Йорданка Зашева и Евтим Евтимов поздравиха колежката си.

Учителката по руски Йорданка Зашева, която е и бивша директорка на закритото училище в с. Ресилово, рецитира свое стихотворение, написано специално за рожденичката. Владко Марков пя за навършилата 60 г. Теменужка и гостите й, а едната от песните бе за учителката. Специалното внимание трогна до сълзи юбилярката, която изказа куп благодарности на скъпите си гости. От името на целия колектив на единственото училище в Сапаревобанска община Добрева получи ваучер за 600 лв. от голяма търговска верига. Сред подаръците бе и красива картина. Дългогодишните приятели извиха и хора в чест на рожденичката.

Теменужка Добрева повече от 10 г. е помощник-директор на единственото училище в община Сапарева баня. Преди това оглавяваше училището в село Сапарево, което бе закрито заради недостатъчния брой на учениците. В планинската община я помнят и като една от бунтарите в инициативния комитет на Сапарева баня, който през 1995 г. се противопостави на изграждането на деривация „Джерман-Скакавица” – хидротехническо съоръжение, помогнало на София със снабдяване с рилска вода. Местните я свързват и с политиката, с която Добрева се занимаваше преди години.