Занималня в кметството приютява децата на Блатино

Стая за занимания на децата е най-новата придобивка на село Блатино. След ремонта на течащия покрив и вътрешен ремонт, извършен от община Дупница, в кметството е обзаведено помещение, където да се приютят децата.

„Помещението е предназначено за лекарски кабинет, но в момента не може да бъде осигурен лекар и стаята е празна. Отвън на площадката, която се намира близо до красивата ни черква, почти постоянно има играещи деца. През зимата обаче ще им е студено там. Затова обособихме тази занималня. Поставихме диван, подари го Димитър Дудин – бивш кмет на селото, и лежанка – подарък от племенница на съпругата ми – Станислава. В сградата има и библиотека, така че децата ще има с какво да запълват свободното си време”, каза кметският наместник Валери Върбанов.

Това е поредната инициатива на управника на дупнишкото село. През лятото с помощта на свои приятели Върбанов обособи кът за игра на децата на открито.
Селото е едно от най-малките в община Дупница. В момента там живеят 12 деца, две от които съвсем мънички – едното на два, а другото на един месец. Живеещите с постоянен адрес в Блатино са 114, а с настоящ адрес 150 души. Селото е тихо и спокойно. Сред неговите предимства е и близостта му до Дупница – намира се само на 6 км от града, до главен път Е-79, свързващ го със София и страната.