Занималня  в община Симитли се грижи за децата на служителите

Детски кът на работното място приема деца на служители в общинската администрация в Симитли. Двайсет родители към момента се възползват от тази услуга и целодневно или почасово водят своите деца в детския кът „Радост“, каза за БТА Маруся Филатова – главен специалист „Европейски програми и проекти“ към администрацията.

Целта на своеобразната занималня е служителите да бъдат спокойни по време на изпълнението на своите задължения и когато се налага преди или след работното време да са ангажирани със задачи, да бъдат спокойни и обезпечени откъм грижи за техните малки деца, посочи Филатова.

Детският кът е изграден по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и е оборудван с необходимите мебели, играчки и материали за работа с деца. Обособени са две зони, съответно за деца от 3 до 7, и от 8 до 12 години. Грижа за децата полагат четирима обучени служители, които са назначени по същия проект.

Маруся Филатова посочи, че идеята е услугата да се запази и детският кът да продължи да функционира и след изтичане на срока на проекта, за да могат служителите спокойно да съвместяват служебния и личния живот.