Започва ремонт на три улици в Дупница

Три улици в Дупница ще претърпят ремонт в най-скоро време. За ремонтните дейности по „Орлинска“, „Трети гвардейски полк“ и „Иван Вазов“ има осигурено финансиране и вече са проведени обществените поръчки.
„Изпратени са възлагателни писма на фирмите, които са сключили договори за ремонт на улиците. След като те представят техническите проекти, ще им бъде издадено и разрешително за строеж. Специално за улица „Орлинска“ ще се направи среща между изпълнителите и Строителния отдел към община Дупница. На нея ще бъдат уточнени всички подробности и ще стане ясно дали ще бъде нужно изготвянето на алтернативен маршрут за движението на моторните превозни средства“, коментираха пред „Вяра“ от пресцентъра на кметството.
От пресотдела допълниха, че ремонтът на „Орлинска“ ще обхване участъка от улица „Николаевска“ до мястото на пресичане с път II-62 Дупница-Самоков. Общата стойност на поръчката е 1 858 056 лв. с ДДС, като фирмата изпълнител има 90 календарни дни за ремонтните дейности.
По всяка вероятност изготвянето на алтернативен маршрут ще се наложи, тъй като този участък е един от най-натоварените в града. Всеки ден по него минават хиляди автомобили, като това е пътят от квартал „Горна махала“ и селата Яхиново и Самораново към центъра на Дупница.
Фирмата, която ще ремонтира ул. „Орлинска“, е спечелила и обществената поръчка за „Трети гвардейски полк“. Стойността е 160 572 лв. с ДДС, като срокът за строително-монтажните дейности е 60 дни.
Скоро трябва да започне и ремонтът на улица „Иван Вазов“, който ще бъде извършен от благоевградска фирма.