Започва строежът на завод за автомобилни части в Кюстендил, ще се отворят до 120 работни места

Строежът на нов завод за автомобилни части на „ФолаПласт” ООД в Кюстендил трябваше да бъде открит на 1 юли с официална церемония по първа копка. За съжаление коронавирусът осуети намеренията на компанията. Припомняме, че на 24 октомври 2019 г. беше подписан окончателен договор с немския инвеститор за изграждането на завод за автомобилни части върху терен от 17 000 кв.м в квартал „Могилата”.

„Въпреки трудните времена ние взехме решение да осъществим планираната инвестиция в Кюстендил“, заяви управляващият съдружник на „ФолаПласт“ ООД Йоханес Зейфарт. “Бихме искали да благодарим преди всичко на кмета Петър Паунов, който подкрепи нашия проект от самото начало. Също така се радваме, че в лицето на „Бараж Груп” ЕООД открихме главен изпълнител, който отговаря точно на нашите изисквания.”

На парцела в кв. „Могилата” се изгражда модерна производствена и складова сграда с двуетажно административно крило. Новата сграда трябва да бъде готова през февруари 2021 г. Впоследствие на площ от 4300 кв.м ще се произвеждат технически пластмасови детайли и ще се монтира автостъклоизмиваща система за различни автомобилни производители в Европа. Първоначално ще бъдат наети 30 нови служители. Впоследствие между 100 и 120 човека ще намерят работа в новия завод.

“За нас най-важното на новото място са мотивирани и ангажирани служители. Ето защо стартирахме с подбора на специалисти и ръководни кадри в платформата jobs.bg. Ще започнем да търсим персонал за производството най-късно през есента”, каза Вернер Хопах, управител и собственик на фирмата.

Новият завод е първото производствено предприятие на немската компания VolaPlast GmbH & Co. KG извън Германия. Немската компания майка „ФолаПласт” е една от най-модерните и иновативни компании за преработка на пластмаси в Германия. Основана през 1961 г., днес във „ФолаПласт”-Германия работят почти 200 души и се управляват от собствениците 3-то поколение.

Желаещите да започнат работа в новото предприятие в Кюстендил могат да изпращат своите кандидатури на адрес: application@volaplast.com