Започва 2022 – годината на Тигъра

Според китайския хороскоп идва годината на краля на всички зверове

В китайската култура 2022 е годината на тигъра. Започвайки от 1 февруари до 21 януари 2023 г., това е по-конкретно годината на Водния тигър. Тигърът е третият от 12-годишния цикъл на животните, които се появяват в китайския зодиак, свързан с китайския календар.

Предишните години на тигъра включват 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950 и 1938. Ако сте родени в някоя от тези години, тогава вашият китайски зодиакален знак е тигърът.

Но какво означава това и какви са прогнозите за Тигрите през 2022 г.?

Вместо да се базира на месец, китайският зодиак се основава на годината на раждане. Всяка година е свързана с животински знак според 12-годишен цикъл.

Всичките 12 знака на китайския зодиак са животни, докато западният зодиак е набор от животни и други символи. Китайските зодиакални животни представляват комбинация от легенда и късмет.

Тигърът се нарежда на трето място сред животните от китайския зодиак. Зодиакалните животни са подредени: плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе.

Крал на всички зверове

Тигърът е известен като краля на всички зверове в Китай. Този знак е символ на сила, прогонване на злините и смелост. Освен това хората, родени в годината на Тигъра, са склонни да притежават личностните черти на тигрите. Активни и изпълнени с доблест и енергичност, те също са надарени с голяма амбиция и изключителен приключенски дух.

Тигрите често действат решително и независимо, но винаги предпазливо. През 2022 г. естественият елемент на Тигъра, или небесният знак, е Водата. В зависимост от това коя година сте родени, тя може да бъде и злато, земя, огън и дърво.

  • Представителите на Дървения тигър са със състрадателен, експанзивен и открит характер.
  • Огненият тигър е оптимистичен и независим, но притежава слаб самоконтрол.
  • Земният тигър е приключенски настроен и реалист, със силна вяра.
  • Златният тигър, известен още като Металният тигър, споделя определени характеристики: жените са много ентусиазирани; мъжете са нерешителни и упорити. И двамата обаче са миролюбиви и много се грижат за семействата си.
  • Водният тигър – животното за 2022 г. – има много високо самочувствие и отлична способност за учене.

Какво носи късмет на родените под знака на Тигъра

Щастливите числа, свързани с хората, родени в годината на Тигъра, са едно, две и три, както и числата, които ги съдържат, например 14 и 34.

Трите числа, за които се казва, че носят лош късмет на родените в годината на Тигъра, са шест, седем и осем. Освен това и числата, които ги съдържат като 76 и 86, също са лоши.

Синьото, сивото и оранжевото се считат за щастливи цветове за родените в годината на Тигъра. Тигрите имат само един нещастен цвят: кафяв. Трябва да се избягва на всяка цена. Любопитното е, че златото и среброто понякога се смятат за лоши нюанси.

Счита се, че цветява, които носят късмет на Тигрите са две. Едното е жълтата лилия – израз на слънчева светлина, жълтият цвят се счита за символ на щастие и веселие. Жълтите лилии предават посланието за спомен и задоволство.
Другото цвете е цинерария. То традиционно символизира защита.

16 и 27 от всеки китайски лунен месец се считат за щастливи дни. А 3-ти, 7-ми и 10-ти китайски лунни месеци (април, август и ноември) са щастливите месеци на Тигъра. Нещастните китайски лунни месеци за родените под този знак са 1, 4, 5 и 11 (февруари, май, юни и декември).

Какво ще донесе 2022 г. на Тигрите

Предвид непредсказуемостта на времето, в което живеем, Тигрите ще изпитат доста стрес през 2022 г. Може да се очакват промени в настроението и липса на сън, но укрепването на семейните връзки ще помогне за облекчаване на повечето от тези здравословни проблеми.

Кариера

Подходящите професии за тигрите включват икономист, политик, авантюрист и работа в сферата на културата. Добрата новина за 2022 г. е, че кариерата на Тигрите ще се движи стремглаво нагоре. Всъщност те могат да очакват да бъдат повишени, ако възприемат по-дисциплинирано и проактивно отношение на работа.

Финанси

И упоритата работа ще бъде възнаградена. През 2022 г. богатството на Тигъра ще бъде генерирано най-вече от кариерата им. Но имайте предвид: всяка рискова инвестиция трябва да се избягва.

Взаимоотношения

Хората, родени в годината на Тигъра, се радват на любов. Но намирането на точния партньор през 2022 г. може да бъде предизвикателство. Като цяло тигрите са непохватни във флирта, но практични в действието. Най-голямата пречка за намирането на правилния ще бъде изпълнението на работните ангажименти./Vesti