Започна ремонт на покрива на болницата в Петрич

Неврологичното отделение вече е напълно реновирано

Започна ремонт и на покрива на болничната сграда в Петрич, съобщиха от общинската администрация. Ремонтът е наложителен, тъй като покривната хидроизолация е с почти цялостна нарушена повърхност, в резултат на външни атмосферни условия и амортизация. Вследствие на компрометираната изолация е налице и проникване на дъждовна вода. Изгнила е ламарината на обшивката, повредена е гръмоотводна инсталация, необходимо е предвиждането на мерки по осигуряване на пожарната безопасност, нови отдушници и шапки по комини.

С изготвения от Община Петрич проект ще се извърши основен ремонт на покрива с полагане на два пласта хидроизолация, както и изграждането на нова система за защита от мълнии. Ще бъдат поставени също и вентилационни шапки по всички отдушници. Целта е да се подмени всичко, за да се елиминират в бъдещ план проблеми с покрива, да спрат и течовете. Общата площ, която ще се ремонтира, е 1 556, 30 кв. м.

Приключиремонтът на Неврологично отделение в Петрич, който се извърши със средства от общинския бюджет и средства на МБАЛ „Югозападна болница“. Подменена е дограмата в отделението, освежени са стените, сменена е подовата настилка, извършен е ремонт на отоплителната, климатичната и ВиК инсталация, има напълно ново обзавеждане, посочват още от Община Петрич.