Зарадваха с подаръци членовете на сдружение “Венетица” в Долна баня за Деня на възрастните хора

По традиция членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” с председател инж. Светла Стоименова тържествено отбелязват 1 октомври – Международния ден на възрастните хора. Събрани в своя клуб при строго спазване на противоепидемичните мерки от коронавируса, членовете бяха поздравени от председателката, която ги поздрави с празника, след което припомни исторически данни за Деня на възрастните хора, както и за големия християнски празник Покров на Пресвета Богородица.
Скъп гост на тържеството бе Лиляна Драганова – председател на Общинския съвет, която също поздрави присъстващите, като им пожела здраве и дълголетие.
Специален подарък получиха за празника възрастните хора от Сдружението от Владимир Джамбазов – кмет на община Долна баня.
На тържеството присъстваха и представители от приятелската организация Център за обществена подкрепа, които също поздравиха присъстващите и им подариха по една саморъчно изработена пеперуда. Празнично есе пък поднесе заместник-директорката на Средно училище “Неофит Рилски” – също приятелска организация на сдружението, както и подарен и подреден красив есенен кът в клуба.
По традиция поетесата Лиляна Иванчева бе сътворила празнично стихотворение.
Тържеството продължи в обедните часове с празнична почерпка.

Любомир КУЗЕВ