Зареждат РЗИ-Благоевград с допълнителни 2500 дози ваксина

Допълнителни 2500 дози от ваксината на “Астра Зенека” са доставени в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Благоевград. Това съобщи на брифинг заместник здравният министър Светлана Йорданова. Тя посети областния център на Пиринско, където се срещна с директора на здравната инспекция и областния управител във връзка с организацията на “зелените коридори” за ваксинация срещу COVID-19.
В област Благоевград сa открити двадесет ваксинационни пункта. В Гоце Делчев са предоставени 1000 дози, за Разлог 700 дози, в Сандански и Петрич дозите са 200. За Благоевград дозите са 2500.
На този етап има необходимост от допълнителни дози ваксини, отбеляза заместник здравният министър. За това е уведомен Националният ваксинационен щаб.

„Никой от гражданите няма да бъде върнат. В понеделник очакваме и доставката на Pfizer, а към този момент се ваксинират само с AstraZeneca”, допълни Светлана Йорданова.
Масовото ваксиниране в Благоевград започна в неделя сутрин в имунизационния кабинет в РЗИ. В неделния следобед ваксинацията продължава в кабинетите на Медицински комплекс “Симпатия” в благоевградската поликлиника.

„От сутринта в неделя през кабинета на РЗИ-Благоевград са преминали около 70 човека. Продължава да работи и имунизационният кабинет в поликлиниката, така че който желае, може да заповяда и там“, каза директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов.

„Ваксината е нещо полезно и трябва да се направи от всеки. Защита на себе си и на семейството“, каза един от чакащите ред да се ваксинират в Благоевград.