Засаждат нови дръвчета в община Разлог

Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов и зам. кметът по икономическите и правните въпроси –Гюров стартираха инициативата „Безопасна и здрава среда“ с посаждане на нови дървета в село Бачево.
През последните седмици в Разлог и селата в общината бяха отстранени десетки опасни дървета. На тяхно място се предвиди засаждането на нови такива, включващи чинар, кестен, ясен и явор. Обединени от идеята за показване добрия пример, с цел опазване на чистия въздух в градски условия, инж. Гърменов, Гюров и кметицата на село Бачево вече засадиха първите чинари.
Инициативата за безопасна и здрава среда на територията на Община Разлог, продължава и през следващите месеци на територията на град Разлог, в селата Долно и Горно Драглище, Добърско, Годлево, Елешница и Баня, а кметовете призовават обществото:
„Засади дърво, грижи се за него, защото утре то ще се грижи за теб и твоите деца!“
Във връзка с подобряване състоянието на зелената система и парковите части, Община Разлог се обръща и към всички граждани.
Всеки желаещ да подпомогне отглеждането на ново дръвче пред своя дом, може да отправи предложение, в което да опише къде да бъде посадено ново растение. От своя страна Община Разлог ще извърши оглед на мястото, ще закупи и посади подходящо дръвче, а жителите в дадения район трябва да поемат грижите за неговото развитие.