Засилен контрол по пътищата през празничните дни

Полицията изкарва камери и патрулки за контрол на всички пътища за празниците. Ще се следи за скорост, рисково каране, алкохол и наркотици.

Днес утре, както и на 4-ти и на 9-ти май ще са засилените проверки. Главен инспектор Лъчезар Близнаков обясни, че контролът няма да се размине дори и по второстепенните пътища.

Заради трафика по магистрала „Струма“ няма да има ремонти, каза Лъчеза Близнаков. От пътната агенция информираха, че на1, 2 –ри и 6-ти май се спират взривните работи по пътя към Кръстова гора в района на Югово – Лъки. Спазването на ограничението от 30 км/ч. остава.

Единствено, заради ремонт, остава ограничението на автомагистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“.

По данни на полицията само за миналата седмица има над 55 000 нарушения за скорост, при над 240 водачи е бил установен алкохол и наркотици. За 7 дни има загинали 8 души.

Пътната агенция спира всички ремонти и премахва временните организации на движение, за да се осигури максимална проходимост по пътищата за великденските празници и за 6 -ти май Гергьовден. Ограничение ще има само по АМ “Тракия”  между Чирпан и Стара Загора. Ремонтите ще бъдат възобновени след края на празничините дни./БНР