Затварят благоевградска улица заради полагане на фрезован асфалт

Стартират дейности по полагане на фрезован асфалт по ул. „Св. Иван Рилски“ в Благоевград. Ремонтните работи ще стартират в четвъртък в 08.30 часа и ще се извършват по цялото продължение на улицата, поради което същата ще бъде затворена за движение. Водачите следва да преместят паркираните автомобили, за да не бъдат възпрепятствани предвидените дейности. В противен случай колите ще бъдат репатрирани и ще се извозват на наказателния паркинг при Старата автогара.

“Полагането на фрезован асфалт е едно временно, но необходимо решение. Проблемът е, че канализационната мрежа на място е много стара и в момента се изготвя проект за подмяната й. Това означава, че ако сега асфалтираме улицата, много скоро ще се наложи отново тя да бъде разкопана. Именно затова предприемаме тези моментни действия, с които ще решим създалото се неудобство за шофьори и пешеходци“, коментираха от общината.

След подмяна на канализационната мрежа на място улицата ще бъде асфалтирана изцяло.  Към този момент пътната настилка по ул. „Св, Иван Рилски“ е нарушена, поради извършен частичен ремонт на водопровод миналата година.