Затвориха за ремонт улиците “Елтепе” и “Солунска” в Петрич

Започнаха дейностите по основен ремонт на двете улици в Петрич – „Елтепе“ и „Солунска“. Това наложи по спешност общината и „ВиК“ да организират и подмяната на старите водопроводи, които са в обхвата на тези улици.

Всички сме обединени от виждането, че подземната инфраструктура трябва да бъде сигурна, така че да не поставя в риск с евентуални бъдещи аварийни ситуации новата пътна настилка, която ще бъде положена. За да не се пречи на работата по реконструкцията на двете улици и с оглед кратките срокове, ще се приложи такава организация на движението, с която да се затворят улиците за преминаване в срока, в който ще се подменят водопроводите.

Затварянето на двете улици ще даде възможност да се действа по-бързо, като се има предвид, че строителната площадка ще бъде свободна от автомобили и пешеходци, което ще позволи строителите да мобилизират повече ресурси – техника и работници, за да се работи на няколко участъка едновременно. Не на последно място – затварянето на двете улици за движение когато се подменят водопроводите, е в интерес на безопасността на хората, обявиха ог общинската администрация в Петрич.

Към този момент затворени за движение са и двете улици – „Елтепе“ и „Солунска“. Въведена е временна организация за движение, с която трафикът от пътни превозни средства се пренасочва по съседните улици.

Ако в обхвата на улиците има паркирани автомобили, Ви молим те да бъдат преместени за да се освободи строителната площадка.

Извиняваме се за създаденото неудобство, но знаем, че очакваните резултати за подобрена подземна инфраструктура и положена нова пътна настилка ще възмездят търпението, призоваха от община Петрич.