За втора поредна година ТЕВА ще проведе дарителската програма „Заедно за здраве“

ТЕВА – най-голямата световна компания за генерични лекарства и най-голямата фармацевтична компания в България, организира за втора поредна година дарителска програмаза отпускане на финансова подкрепа на сдружения и институции с нестопанска цел. .

Здравеопазването трябва да бъде всеобхватно и да включва съпричастност, човечност, достойнство и състрадание. Да си пациент никога не е лесно, преживяването може да бъде много трудно и понякога включва загуба на контрол, независимост и дори достойнство. Пациентите често зависят от други, които безкористно се грижат за тях и ги подкрепят в трудните моменти.

ТЕВА организира за втора годинав България дарителската програма„Заедно за здраве“, за да идентифицира инициативи и работни методи, които подобряват живота на пациентите. Акцент и приоритет остават най-ценните човешки качества – емпатия, човечност, достойнство и състрадание. „Заедно за здраве“ търси  онези инициативи или програми, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства, създават удобна среда за възстановяване, предоставят допълнителна цялостна подкрепа, като същевременно отговарят на здравните нужди. Всички, посветени на грижата за пациентите, включително болници, благотворителни и други организации с нестопанска цел, могат да участват със своите проекти и инициативи .

След приключване на кандидатстването, журито на Тева в България ще даде своите оценки, след което служителите на компанията ще могат да гласуват за избор на 5 печеливши проекта, които ще бъдат наградени с парични награди за реализиране на регистрираната инициатива.Тази година наградите са увеличени от четири на пет. В конкурса имат право да кандидатстват вече спечелили проекти.

За да кандидатствате, трябва да посетите официалния уебсайт на конкурсаhttps://www.teva.bg/humanizing-health/, в който можете да научите повече подробности, да попълните формуляра за кандидатстване и да го изпратите заедно с други материали, свързани с проекта на имейл адрес: Radoslava.Ganozova@teva.bg.

Крайният срок за подаване на заявления е 15 септември 2023 г., заявленията се приемат изключително и само на посочения имейл адрес.

В предишното издание на„Заедно за здраве“ четири от общо 36 проекта на пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА България и бяха отличени на специална церемония на 24 ноември 2022г. в Централния военен клуб в София. Това бяха:

  • Проект „Приключения в познанието“ на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Целта е прилагане на иновативен комплексен модел за подобряване качеството на живот на деца и лица с епилепсия чрез индивидуални консултации и групови беседи.
  • Проект „Звено за подкрепа на хора с редки болести“ на Българска Хънтингтън Асоциация. Целта е да даде подкрепа на пълнолетни хора с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства.
  • Проект „Нефрологична помощ за децата от малките селища“ на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания. Целта е да окаже емоционална, социална и образователна подкрепа за децата и семействата с установени бъбречни заболявания или увреждания в 8 селища в страната, за да се справят с предстоящото лечение и стрес.
  • Проект „ Слънчево колело” на Югозападен общественоинформационен център. Целта е подкрепа на хора с онкологични заболявания и близките им чрез индивидуална и групова терапевтична помощ, както и популяризиране на тяхното изкуство.

Наградите връчиха г-жа ВередЕлрон – културен аташе в Посолството на Израел в България, Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на ТЕВА, Гади Мукомолов – изпълнителен директор на завода на ТЕВА в Дупница и Стойка Янева – 36 години служител на завода.