За едно полувреме! Беласица разби Витоша (Бистрица)

Беласица се наложи с класическото 3:0 като гост над Витоша в мач от 13-ия кръг на Югозападната Трета лига. На доста мокрия терен в Бистрица петричани си свършиха работата още през първата част, когато успяха да вкарат и трите попадения, пише Sportal.

Патри Попов даде аванс още в 18-ата минута, а Живко Димитров (40’) и Валентин Костов (44’) оформиха крайния резултат. През втората част Витоша се опита да се върне в мача, но това така и не се случи.

Срещата започна на по-ниски обороти, като интересни положения липсваха през първите минути. Все пак Беласица успя да удари първи и да открие резултата с първата си по-сериозна възможност.

След опит за дълго извеждащо подаване Здравко Панев успя да овладее топката без проблем, но сбърка и позволи на Йордан Тодоров да му отнеме в близост до наказателното поле на Витоша. Нападателят на Беласица веднага напредна и подаде към Патри Попов, който от близко разстояние засече топката с шпагат и вкара за 0:1.

Малко по-късно последва още една сериозна опасност пред вратата на домакините, когато футболист в червено засече центриране с глава, но топката излезе в аут. Тимът от Бистрица отговори със силен шут на Вачев, който вратарят изби.

В следващите минути атаките на гостите бяха по-опасни и прецизни, а футболистите на Витоша изпитваха затруднения в защита. В 37-ата минута Кирил Киров успя с добра техника да нахлуе в наказателното поле отдясно, да се доближи до страничния стълб и опита пас към свой съотборник, но в последния момент топката бе избита.

Малко по-късно Живко Димитров центрира от фаул, кълбото бе избито но попадна отново в него и той от далечно разстояние стреля, но Галев успя да избие. Все пак в 40-ата минута Беласица поведе с 2:0. Тогава отново Димитров изпълни пряк свободен удар, но центрирането му премина над всички и се оплете директно в мрежата на Витоша.

В 44-ата минута петричани убиха сякаш интригата в мача и реализираха трети гол. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Валентин Костов, който от близко разстояние отправи силен шут и направи резултата 0:3.

След като свърши по-голямата част от работата си през първото полувреме, Беласица излезе по-прибрано през вторите 45 минути и не предприемаше рисковани атаки. Витоша от своя страна опитваше да организира по-интересни положения, но безуспешно.

В 61-ата минута резултатът можеше да набъбне до 0:4, но ударът на Живко Димитров от границата на наказателното поле бе отклонен от противников защитник, което промени траекторията на топката и тя премина покрай страничния стълб.

В 69-ата минута Витоша като по чудо пропусна да намали резултата. След добър пробив отдясно и рикошет при последвалото центриране топката достигна до влезлия като резерва Антонио Михов. Футболистът с номер 11 обаче направи по-трудното и прати топката в аут от съвсем чиста позиция от границата на вратарското поле. До края на мача домакините се опитаха да се върнат в мача, но така не стигнаха до попадение.

С тази победа Беласица изпревари днешния си противник и събира в актива си 28 точки, изкачвайки се поне временно на втората позиция. Витоша от своя страна остава засега трети и с 27 пункта.

ВИТОША 0:3 БЕЛАСИЦА

0:1 П. Попов (18)
0:2 Ж. Димитров (40)
0:3 В. Костов (44)

Стартови състави:

Витоша: 1. Валентин Галев, 3. Здравко Панев, 5. Джулио Чарлов, 6. Теодор Димитров, 7. Кристиян Кочилов, 18. Станислав Петров, 19. Вилиян Спасов, 22. Георги Найденов, 24. Кристиян Димитров, 77. Цветомир Вачев, 99. Християн Димитров

Беласица: 1. Кирил Георгиев, 11. Атанас Чепилов, 22. Валентин Костов, 5. Мартин Русков, 7. Аспарух Шамкалов, 20. Марти Таушанов, 6. Симеон Бояджиев, 17. Кирил Киров, 8. Живко Димитров, 14. Йордан Тодоров, 9. Патрик Попов