За неправомерно уволнение от община Дупница съдът върна на работа в дупнишкия кучкарник ловеца Георги Ценов

Мая е с ослепено дясно око от човешка ръка.

Природозащитници от Дупница питат защо заместващият няколко месеца титуляря Георги Ценов служител в кучкарника е уцелил с упойваща стреличка кучето Мая в дясното око и го е ослепил. На каква хуманност и толерантност към бездомните животни ще учим децата на Дупница с този показателен случай.

Защо се е целил във вече кастрирано и маркирано куче, да го убие ли?

За кучето инвалид се грижат добри и състрадателни хора.

При проверка на случая с осакатената Мая репортер на в. “Вяра“ намери на работното му място в дупнишкия приют за безстопанствени кучета ловеца Георги Ценов. Оказа се, че от 17 февруари Георги Ценов е отново на работното си място, след като съдът го е върнал на работа за неправомерно уволнение.

Георги Ценов заяви: За действията на колегата, който е работил на мое място, не мога да отговарям. Също се изненадвам, че Мая е осакатена и много съжалявам за случилото се. Не съм запознат с обстоятелствата и не мога да коментирам случая.

Винаги съм апелирал и ще апелирам към собствениците на домашни любимци – не ги изоставяйте, защото много страдат. Аз съм от Кочериново, където няма приют за бездомни кучета. В Кочериново туристи от София идват до Рилския манастир и си пускат кученцата от колите по улиците на града и селата. Изоставено малко пекинезче на отбивка срещу скалата при село Мурсалево с дни чакаше стопаните си да се върнат за него. Гледаш и сърцето ти се къса. В Дупница също се оставят кучета от други места.