За пример! Културистът Джайч от Благоевград дарява премията от шампионат по бодибилдинг

Благоевградският културист Георги Георгиев-Джайч ще дари на семейства в нужда паричната премия от Държавното състезание по бодибилдинг в Пазарджик. Това съобщи самият той на профилната си страница във фейсбук.

Ето какво написа културистът:

„Състезавам се от доста години. Още при започването на спортната ми кариера, дадох обет на себе си, да подарявам всички пари, които спечелвам от надпревари. Общият награден фонд от Републиканския шампионат е 3500 лв. Аз ще дам от себе си още 500 лв., с цел да стане сумата 4000.
Половината от тези пари, благодарение на Община Благоевград ще даря на две фамилии, които имат потребност, а другата половина ще даря благодарение на моя приятел Стефан Апостолов (народен представител от Симитли, бел.ред.), на две фамилии, опитващи се да сбъднат мечтата си да станат родители“, допълва още Джайч.

Георги Георгиев се надява, че по този начин ще даде пример, най-вече на своите деца. Призова да бъдем съпричастни и по-добри един към друг и да си помагаме.
На 13 и 14 май в зала “Васил Левски” в Пазарджик се проведе Национално първенство по бодибилдинг, което е квалификация за Световно първенство.
Георги Георгиев-Джайч спечели три златни медала, като стана шампион за ветерани, шампион на мъже и абсолютен шампион на турнира.

Припомняме, че Георги Георгиев отново прослави Благоевград през месец април тази година. Той стана Балкански шампион по бодибилдинг на първенство, провело се в Скопие, Северна Македония. „В мен остава чувство на удовлетвореност не от спечелената купа, а от перфектно свършената работа и най-вече кондицията в която излязох на сцената, в крайна сметка подготовката беше насочена към този турнир. Да чуеш българския химн на чуждестранен форум, е чувство, което винаги ще помни всеки човек. Благодаря още веднъж на всички, които ме поздравиха, на всички, които съм накарал поне малко да се почувстват горди от факта, че са БЪЛГАРИ!”, категоричен е Георги Георгиев – Джайч.