За пример! Първокласници и родители дариха книги за библиотеката на самоковско училище

За съвременни будители от 1-ви „б“ клас и техните родители разказаха от Основно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Самоков. С подкрепата на Даниела Околска и Лидия Найденова те дариха нови книги на училищната библиотека и приеха предизвикателството да бъдат клас от активни читатели.
Ученици, родители и учители заедно се включиха в инициативата „За да я има книгата“, която е организирана от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Мотото на инициативата е „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ и призовава учениците да се превърнат в съвременни будители, като дарят на училищната библиотека нова книга за Деня на народните будители – 1 ноември.
Мисията на „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство. Целта на кампанията е да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите.
Госпожа Карабожилова – директор на училището, прие от учениците и техните родители закупените книги и пожела на малките първокласници да бъдат смели, мечтатели и лидери – така, както самата инициатива апелира към тях.
Книгите, дарени за училищната библиотека, са съобразени с голяма част от създадени въпросници в Книговище, което ще стимулира много ученици от начален етап да бъдат активни читатели и да разширяват непрекъснато кръгозора си.