За пример! Съдбата на Стойчо обедини Общинска администрация и Общински съвет в Благоевград

Благотворителна футболна среща изправи едни срещу други общински съветници и представители на общинската администрация в Благоевград. Отборът на Общински съвет (ОбС) – Благоевград бе воден от капитана и председател на съветниците Радослав Тасков, а капитан на отбора на общинската администрация бе управителят на Общински футболен клуб (ОФК) “Пирин”, предаде БТА.

Срещите между Общинския съвет и Общинската администрация са практика от много отдавна, но в последните години разредиха, каза пред журналисти председателят на ОбС Радослав Тасков. Емоциите от изминалото вече Световно първенство по футбол са довели до тази среща, която приема и една благородна кауза – по време на футболния мач да се подкрепи кампанията „Да помогнем на Стойчо!“, с която се събират средства за лечението на благоевградчанина Стойчо Кръстев, който се бори с тежко заболяване.

Надявам се днес да предизвикаме и коледния дух, и съпричастността на хората, така че да можем наистина да съберем повече средства, каза Радослав Тасков.

В отбора на общинската администрация бяха представители на различни отдели, а този на ОбС беше само от общински съветници. „Независимо, че сме от различни групи и много често сме на различно мнение в зала, тука на терена сме един отбор“, коментира още Тасков.

Двубоят, който се разигра в благоевградската зала „Скаптопара“, беше напрегнат до последните минути. Редовното време завърши с резултат 2:2, като последваха дузпи, които решиха изхода от срещата в полза на Общинска администрация с резултат 5:4.