За първи път! СК „Патриот“ ще дава парична премия за всеки златен  медал

Дупнишките бойци ще имат и финансов стимул.

Дупнишките бойци отиват на Държавното първенство по кикбокс в Пазарджик с амбицията за нови успехи

СK „Патриот“ заминава за Държавното първенство по кикбокс в Пазарджик с амбицията за поредното добро представяне. Шампионатът ще събере едни от най-добрите бойци в страната в стиловете лоукик и фул контакт и К1. Дупничани ще се включат с общо 13 състезатели във всичките стилове, а общият брой на участниците е 356.
„Всичките ни бойци са подготвени, подготовката ни мина добре. Интересното е, че решихме при златен медал да има парична премия. Това го правим за първи път. Вече идва един момент, в който трябва да наблегнем на инвестициите. Както се инвестира в една фирма, за да има още повече производство и успехи, така е и при нас. Децата трябва да имат още по-голям стимул и с една такава премия да си купят всичко, от каквото има нужда“, сподели пред „Вяра“ президентът на дупнишкия клуб Кирил Чакъров.
В петък състезателите ще минат на кантар, в събота са квалификациите, а за неделя са насрочени финалите. Мъжете, жените и старшата възраст, които стигнат до финал, ще трябва да минат през още един кантар. Такава е практиката на най-големите световни и европейски турнири и клубовете участници са решили да я приложат за първи път и на Държавното първенство в Пазарджик. Така родните бойци, които излязат на големи турнири в чужбина, вече ще са свикнали с тези правила.

Димитър ИКОНОМОВ