За 16-а поредна година жителите на ул. „Булаир” в Дупница дадоха курбан

Жителите на ул. ”Булаир” на курбана
  • Гайдарят Кирил Кирилов свири родопски мелодии

 

За 16-а поредна година жителите на култовата улица „Булаир” в Дупница дадоха курбан за здраве и успехи на съкварталците си

Гайдарят Кирил Кирилов свири родопски мелодии.

Организатори на курбана са братята Иван и Димитър Дървенски, племенникът им Борис, Гюрка Дървенска и семейство Николай и Надя Коларови. Виночерпец на курбана с бяло и червено вино, собствено производство, бе младият бизнесмен Олег Кочев.

Бизнес семейството Даниела и Олег Кочеви със сина им Йоан

За курбана бе поканен гайдарят Кирил Кирилов от „Патриоти-Дупница”, който изви с гайдата си прочути родопски мелодии и разплака хората на курбана. В хранителния магазин на Рая и Влади хората близо месец си събираха пари за курбана и успяха да сготвят за наречения за курбана последен неделен ден на месец юли пет казана с вкусен овчи курбан. Водосвет за здраве и осветяването на курбана отслужи уважаваният дупнишки свещеник отец Илия.

Димитър Дървенски с племенника си Борис на курбана

На вечерната веселба на курбана дойдоха семейство Любка и Борис Борисови от кв. „Иван Вазов”. Борис е от улица „Булаир” от рода Дървенски, както и младото бизнес семейство Даниела и Олег Кочеви с малкия си син Йоан, кръстен на Рилския чудотворец и на дядо си Иван Атанасов.

Хорото на курбана поведоха Емилия, която работи в Англия и е дъщеря на Иван и Гюрка Дървенски, и собственичката на магазин Рая.