За 24 часа – три катастрофи с трима ранени в Благоевградско

Три катастрофи с по един пострадал са регистрирани в Благоевградска област през изминалото денонощие. Това съобщиха от ОДМВР – Благоевград.

На 19 юли около 14,50 часа на пътя между с. Блатска и с Абланица е станало ПТП, при което лек автомобил „Тойота“ с 18-годишен водач от с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Фолксваген Туран“ с 43-годишен водач от с Абланица. При инцидента с фрактура на ръката е пострадала 37-годишна жена, пътуваща в лекия автомобил „Тойота“. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Фолксваген“ е отчела наличие на 0,70 промила.

В същия ден около 18,50 часа на път III-197 35-годишен водач на мотоциклет „Кавазаки”, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост от разклон с. Плетена в посока разклона за с. Долен, на ляв завой е излязъл извън пътното платно и се е ударил в крайпътна канавка. Мотоциклетистът е пострадал с фрактура на таза.

А около 21,00 часа на главен път Е-79 е станало ПТП, при което товарен автомобил „Дачия Докер“ с 24-годишна водачка от с. Поленица, при потегляне от паркинг на магазин и движейки се към главен път Е-79, не спира на пътен знак Б2, навлиза в зоната на път с предимство и се сблъсква с лек автомобил „Мерцедес“. В резултат на инцидента водачката на товарния автомобил „Дачия“ е получила охлузна рана на ръката.