За 4 часа Професионална гимназия-Бобов дол събра 1015 лв. за малкия Самуил

1015 лв. за 4 часа събраха за благотворителност учители и учениците от Професионална гимназия в Бобов дол. Средствата са дарени за рехабилитацията на малкия Самуил Йорданов, чиято най-голяма мечта е да проходи. От учебното заведение благодариха на всички хора с големи сърца, отделили от личните си средства да помогнат в благотворителната кауза.

Преди дни Професионална гимназия – гр. Бобов дол реализира изключително успешен благотворителен базар за най-слънчевото дете Самуил. С огромно желание и ентусиазъм ученици от гимназията се включиха в изработването на великденските сувенири за базара, а родителите направиха невероятни сладкиши.

“Благодарим на всички колеги, които въпреки напрегнатото си ежедневие подкрепиха тази благородна кауза. Пожелаваме на Сами да расте здрав и да не спира да мечтае въпреки всички трудности, през които преминава!”, казаха от ръководството на учебното заведение.

Малчуганът е роден с детска церебрална парализа и провежда рехабилитация в Турция, Гърция, както и у нас. Неговата майка Мария Йорданова е създала “Фондация за деца с церебрална парализа” с цел да се помогне на родители, които отглеждат такива деца, като в нея всичко се върши на доброволни начала.

“Той ми дава сили и воля да се боря за него, за мен и за цялото ни семейство. ТОЙ е “измоленият от Бог” и ТОЙ ще успее. Има нужда само от вашата подкрепа, мили хора”, казва майката на Самуил. На фейсбук страницата “Заедно за Самуил” може да разберете какви са начините да помогнете на момченцето.