Зверска катастрофа отне живота на двама мъже в Кресненското дефиле, пострадаха и 2 деца (ОБНОВЕНА)

Микробус се приземи върху лека кола след удар с румънски тир, ранените са вън от опасност

 

 

Тежка катастрофа окървави главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Двама души загубиха живота си в инцидента, а други петима, сред които и румънец са ранени. За съжаление са пострадали две малки деца на 2 години и на 3 месеца от Варна.

От полицията потвърдиха, че загиналите са двама мъже. Ранените са в стабилно състояние, информираха от болницата в Благоевград. Прегледани са от лекари в Спешно приемно отделение на МБАЛ, видимо са в добро състояние и са минали изследвания на скенер. Майката на децата е с установена фрактура на носа и е изпратена в отделението по „Уши, нос, гърло“ за консултация и евентуално последващо лечение.

В спешното отделение на благоевградската болница е доведен и шофьорът на тежкотоварния автомобил. Румънецът е на възраст около 35-40 години, видимо без наранявания.  Преминал е през Отделението по образна диагностика, където му е направено изследване със скенер и ехограф на корема и са назначени съответните изследвания.

Фаталният удар е бил между товарен автомобил с румънска регистрация, микробус и лека кола марка БМВ. Микробусът буквално е бил обърнат върху лекия автомобил. Катастрофата стана около 15 часа следобяд на 300 метра след Османската чешма в посока Кресна.

Най-вероятната причина за злополуката е предприемане на маневра изпреварване.

На място на инцидента веднага са пристигнали полицейски екипи и няколко линейки.

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна при км 386 с часове беше ограничено в двете посоки поради. Обходният маршрут бе  по път II-19 Симитли- Банско-Гоце Делчев – път III-198 Гоце

Делчев-Катунци-Марино поле – АМ “Струма” и обратно.

Движението бе възстановено чак около 18,40 ч. във вторник.

Припомняме, целият участък на Кресненското дефиле вече над един месец е с ограничение от 50 километра в час и е абсолютно забранено изпреварването във всички 16 километра на участъка. Снимка: Бг нес