Земетресение е регистрирано край Симитли, това е пореден трус в близост до границата ни с Гърция

Пореден трус в близост до границата ни с Гърция е регистриран у нас.Земетресението е регистрирано край Симитли, сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН).

Земетресението е регистрирано в 01.45 часа тази нощ. По първоначални данни е било с магнитуд 2.4 по Рихтер и дълбочина 15.8 км.Това е второ земетресение в този район на България в рамките на два дни, след труса в село Осеново, област Благоевград.В сряда серия земетресения разлюляха съседна Гърция.

Някои от тях бяха усетени в различни български градове. Първият трус бе с магнитуд над 6 по Рихтер и разтърси южната ни съседка в 12:16 на разстояние 24 км северозападно от Лариса и 21 км от Еласона.Силната на труса срути най-малко 30 къщи, докато шестима души бяха затрупани под развалините.

Всички вече са спасени. Вторичните земетресения някои от които са с магнитуд над 5 по скалата на Рихтер продължават да всяват паника в Гърция.Тази сутрин отново са регистрирани две земетресения в близост до Лариса. Те са били с магнитуд 3.7 и 3.2 по Рихтер