Златков наниза два на Ботев Ихтиман при класика на Вихрен

В мач от 30-ия кръг на Югозападната Трета лига Ботев Ихтиман загуби с класическия резултат 0:3 у дома от Вихрен Сандански. Гостите се борят за промоция във Втора лига и без особени проблеми завоюваха трите точки на стадион “Христо Ботев”. На два пъти точен беше Даниел Златков, а с един гол се отчете Методи Костов.

И всичко това – в едно полувреме игра. През първата част силите бяха равностойни. В 24-ата минута Даниел Златков остана непокрит в наказателното поле и с диагонален удар с глава откри резултата 1:0. Ботев се впусна в атака, но не пожъна успех. Десетина минути след първия гол Костов удвои, а след изпълнение на корнер отново Златков с глава се разписа за 3:0 в полза на Сандански.

Буквално минути преди края на мача Вихрен остана с човек по-малко след червен картон на Иван Макриев. След победата санданчани заемат второто място в класирането с актив от 68 точки, с две по-малко от лидера Марек. Ботев е на 9-ото място с 37. В следващия (междинен) кръг в сряда Ботев гостува на Надежда Доброславци, а Вихрен е домакин на Пирин Разлог.

Снимки: Gong