Златни деца, златни сърца! Ученици от Гоце Делчев събраха 2347 лв. за семейство, пострадало в пожар

Учители и ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев обединиха усилията си в името на едно благородно дело.
При спазване на всички противоепидемични мерки там се проведе благотворителен базар с цел набиране на средства за момиче от школото. Нейното семейство е претърпяло инцидент, при който е изгорял етаж от жилищната им сграда.

В добрата кауза се включиха всички – ученици и учители, със закупени или приготвени от тях самите кулинарни произведения. Оформените във фоайетата на първия и втория етаж щандове впечатляваха със своето многообразие – от сладки и солени изкушения и прекрасно аранжирани кошници с плодове до произведения на изкуството – икони, изписани върху камък, и гривни, изработени лично от децата от 4-ти „б” клас. Идеята на учениците на г-жа Щранкова за сътворените на ръка гривни се породила спонтанно и изненада приятно всички. Зад щандовете – за да помагат при продажбата – с голямо желание и усмивки застанаха самите ученици.
Сумата, събрана от базара, е 2437 лв.
„Всички ученици се включиха с голям ентусиазъм и изключителна активност в мероприятието. Стоките бяха невероятно разнообразни, оригинални и вкусни, продавачите – гъвкави и изобретателни, а купувачите – доволни и щедри.
Някои от децата оставяха дарения, без да взимат нищо в замяна. От сърце благодарим на всички, които подкрепиха благородната инициатива. Децата имаха възможност да се забавляват и заедно с това да усетят радостта да помагаш и да правиш добро“, заявиха от учебното заведение.