Ивана Никлина класирана на първо място на изложба конкурс в Сапарева баня, втора е Велислава Дашова, а трета – Анастасия Марчина

Секретарят на НЧ ”Просветен лъч – 1905” Юлия Гювийска (вляво) награди най-добрите

Ивана Никлина спечели първа награда за най-красива рисунка в Сапарева баня по време на тематична изложба на децата от СУ “Христо Ботев” за 24 май. Тя се състоя във фоайето на НЧ ”Просветен лъч – 1905” и бе под наслов „Да четеш, не е вредно, вредно е да не четеш”. Своите творби в изложбата представиха 26 ученици от 5-и до 7-и клас. Сред творбите имаше плакати, комикси, апликации и рисунки, с които децата целят да стимулират четенето сред своите съученици. Секретарят на НЧ ”Просветен лъч – 1905” Юлия Гювийска награди най-добрите малки творци с материали за рисуване, а всички участници в конкурса получиха книжка на художничката Бинка Вазова.

На І място бе класирана Ивана Никлина, на ІІ място – Велислава Дашова от 5-и “б” клас, на трето място – Анастасия Марчина от 5-и “б” клас. Дадени бяха и две поощрителни награди – на Александър Дуков от 7-и клас и Моника Митрина от 5-и “б” клас. Изложбата е отворена за посещение до 1 юни – Международния ден на детето.