Иван Капитански е новият треньор на юношите на „Марек” в Дупница

Иван Капитански
  • Целта ни е да научим момчетата на красив футбол, заяви спортно-техническият директор

  • Тежки мачове очакват младите футболисти в първите кръгове на новия сезон в Елитната група до 19 години

Юношите на „Марек” ще имат тежък старт в Елитната група до 19 години. На изтегления вчера жребий стана ясно, че в първия кръг от новия сезон дупничани ще гостуват на „Септември” в София. Школата на столичани е известна като една от най-продуктивните в страната и е дала път във футбола на редица известни български футболисти. Първите мачове от новия шампионат са насрочени за 10 август. Седмица по-късно ще бъде и първият двубой на младите марекчани пред собствена публика, когато на стадион „Бончук” идва коравият тим на „Монтана”. Следващото гостуване на дупнишкия клуб също ще бъде изключително трудно, защото за третия кръг е насрочена визита на „Лудогорец” в Разград. След това пък на „Марек” му предстои люто дерби на Югозапада срещу „Пирин” (Благоевград) в Дупница. В петия кръг дупничани отново ще имат изключително сложната задача да гостуват на ЦСКА.
„Продължаваме да се подготвяме по изготвената методика. Нашата подготовка е целогодишна и се стремим да научим момчетата да играят красив футбол. Имаме на разположение добра група от състезатели, но търсим младежи от региона, които да засилят конкуренцията в състава. Надявам се да научим подрастващите футболисти да се наслаждават на играта и да се забавляват истински по време на мачовете”, заяви пред „Вяра” спортно-техническият директор на „Марек” Иван Капитански.
Младият специалист ще бъде и старши треньор на юношите до 19 години през новия шампионат. Помолен да коментира изтеглената програма, той каза:
„Започваме срещу силни съперници. Но ние не сме в Елитната група до 19 години, за да търсим резултати. Целта ни е да ограмотим тактически и технически момчетата и те да показват атрактивна игра”.