Иван Каракашки от БСП изригна: Водачът на листата няма да е о Дупница!

640-420-bspНе е възможно човек от Дупница да води кандидат- депутатската листа на БСП в многомандатен район Кюстендил, заяви председателят на БСП- Кюстендил Иван Каракашки по повод публикация на вестник ВЯРА, че д-р Иван Ибришимов е определен за водач на листата.

„Кюстендилска община е водещата в областта, тук имаме 66 000 избиратели и половината от гласовете за областта  идват от община Кюстендил, така че не е логично дупничанин да застане начело на листата. Освен това имаме бившите кюстендилски депутати Мая Манолова и Иво Атанасов, които се ползват с авторитет”, коментира Иван Каракашки.

На 11 февруари ще станат ясни кандидатите за народни представители за областта, Националният съвет  ще определи водача и мястото на коалиционния партньор.
„Каквото и решение да вземе Националният съвет, ние ще се съобразим с него, защото с избора на президентската двойка доказаха, че мъдро преценяват ситуацията”, допълни Катерина Янчева, член на Националния съвет.
“Казаното от Иван Каракашки е негово лично мнение. Подобни изказвания не са полезни, преди да се е произнесъл Националния съвет на партията. Мисля, че жителите на Кюстендилска област са равнопоставени, независимо в коя община живеят”, коментира пред Дарик областният председател на БСП Станислав Павлов.