Иван Яхнаджиев и деца от Благоевград рисуваха благотворително

Малките художници от школа „Керамика” в Благоевград рисуваха заедно с известния художник-авангардист Иван Яхнаджиев. Инициативата е Регионалния телевизионен център.

Възпитаниците на Даниела Механджиева нямаха търпение да се запознаят лично с твореца, за да им покаже различни техники при създаването на картини. Яхнаджиев бе подготвил за всички участници да дорисуват творби, започнати лично от него. Всяка една от тях бе на различна тема. Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени на трапезарията за социално слаби към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал „Грамада“. Паралелно със своеобразното ателие на открито, в сградата на РТЦ беше представена авторска изложба на Иван Яхнаджиев.

Той е творец, който работи предимно в областта на пейзажа, натюрморта и фигуралната композиция. Художникът участва в общи и самостоятелни художествени изложби в България и в чужбина. Негови творби са притежание на НХГ, НИМ, СГХГ, галерии в много български градове, както и в частни сбирки в Гърция, Финландия, Франция, Швеция, Япония, Италия, САЩ и др.

Снимки: РТЦ-Благоевград