Ива Кацарева от Овчарци спечели златен медал на „Струма пее”

Солистките Наталия Еленкова, Йоанна Славова и Кристияна Иванова и фолклорните групи на жените и децата се класираха втори, грабнаха сребро, плакети, дипломи и грамоти

 

Фестивалът „Струма пее“ в Невестино донесе поредния успех на Фолклорния ансамбъл „Горнополска песен” при читалище „Пробуда 1923” в Овчарци.

Самодейците с наградите от фестивала в Невестино

Самодейците от сапаревобанското село спечелиха четири медала и два плакета. Ива Кацарева от детската група се окичи със златен медал със солово изпълнение, за което получи и диплом.

Наталия Еленкова, завоювала поредния си сребърен медал, със своята внучка Кристин и мъничката им съседка.

Сребърни медали получиха и солистките Наталия Еленкова от групата на жените, Йоанна Славова и Кристияна Иванова, на които също са връчени дипломи.

Валентина Терзийска, Кристияна Иванова, Ива Кацарева, Йоанна Славова и ръководителката Радка Лазарова преди излизането на сцената в Невестино

Детската и женската фолклорна група си тръгнаха от изявите край Струма с по един плакет и една диплома. „Много сме горди с наградите си. Ние сме дългогодишни участници в този фестивал. Обичайно пяхме песни от нашия регион.

Кристияна

За първи път си позволихме да излезем на сцената с тракийска песен, която изпяха децата. Статутът на фестивала е такъв, че това е позволено”, коментира читалищният секретар и ръководител на групите Радка Лазарова.

Музикантите Кирил Манов (вляво) и Бойко Дончев са неотменни спътници на ансамбъла.

Певиците от Овчарци вече се готвят за следващото си участие – в Черноморския събор “Евро фолк”, провеждан в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия, който ще бъде в Царево и Китен в началото на септември.