Ива Уорън вече не е президент на ФК „Пирин”

Ива Уорън няма да изпълнява повече длъжността президент на клуба, съобщиха от ФК „Пирин” в Благоевград.
Уорън се оттегля от заемания пост, за да се съсредоточи върху семейни ангажименти и други професионални дейности, гласи официалното съобщение от клуба. Той остава в стабилно финансово състояние и без дългове. Всички клубни проекти, стартирали под ръководството на Уорън, ще продължат да се развиват както досега. Името на новия президент ще бъде обявено в следващите дни. Техническият директор Греъм Уорън също вече не е част от „Пирин”.

Ива Уорън благодари на привържениците на „Пирин” (Благоевград) за демонстрираната подкрепа към отбора и им пожелава да видят любимия си тим час по-скоро в Първа лига, където е неговото историческо място. „ФК „Пирин” (Благоевград) сърдечно благодари на Ива и Греъм Уорън за тяхната отдаденост и неуморна работа начело на клуба.  Благодарение на техните усилия в момента „Пирин” може да претендира за най-бързо развиващия се клуб в страната, с отбори, участващи в първенствата на всички нива в родния футбол”, допълниха от благоевградския клуб.

В същото време “Мач Телеграф” пише, че Ива и Греъм Уорън са напуснали клуба, след като е станало ясно, че планираният годишен бюджет е вече изхарчен. Това е било установено от спонсорите на клуба. Предстои да бъдат наложени сериозни оздравителни мерки. С играчите ще бъдат започнати разговори за намаляване на заплатите, пише „Мач телеграф”.