Играещият старши треньор от ОХК Беласица Красимир Мелков: Оптимист съм за бъдещето на хандбала в Петрич

Търсим усилено основен спонсор, заяви наставникът

Ташко СУЛЬОТОВ
С помощта на общинското ръководство начело с кмета Димитър Бръчков, се възстановява мъжкия хандбал в Петрич. Информацията подаде лично играещият старши треньор Красимир Мелков. 39-годишният петричанин, състезател от дете по хандбал, национален състезател на всички възрастови групи по хандбал, до мъжете включително, е на върха на щастието си, и сподели: „Шести ноември е един от щастливите дни в моя живот. Отново обличам фланелката на мъжкия отбор, макар и в Б група, и едновременно ще бъда негов наставник”.
Дни преди старта на мъжкия отбор на ОХК Беласица в Б републиканска хандбална група, Красимир Мелков даде специално интервю.

– Какъв ден за теб е 6 ноември 2022 година?

– Една малка несбъдната мечта, но от 6 ноември вече ще бъде факт, независимо, че отборът, в който ще играя и ще ръководя, стартира от Б група. Много труд и разговори се проведоха от различни хора, както от наша страна, така и от тази на общината, и се радвам, че се стигна до разбирателство. Очаквам на 6 ноември 2022 г. от 11 часа в зала „Арена Петрич“ да дойдат феновете да ни подкрепят срещу отбора на Интер (Благоевград) по подобаващ начин и полека-лека да достигнем това, което беше преди години, когато моят любим град стана център на хандбала в България. Тук е мястото да споделя, че имаме крещяща нужда от повече финансови благодетели, за да можем да се върнем по-бързо в А РХГ, където ни е мястото. Нека на първо време да станем първи в Б РХГ и от там да добием право за участие в А.

– С какъв брой състезатели ще стартира мъжкия отбор на ОХК Беласица?

– С 21 състезатели, от които 11 опитни и 10 от ДЮШ на клуба. Надявам се от мач на мач да играем все по-добре, независимо срещу кого и къде, и да вземаме от всяка една среща максимума. Както е известно, стартът на двата хандбални отбора – на момичета до 16 годишна възраст – ще бъде в зала „Арена Петрич“ в събота. Мъжкият отбор стартира първенството в неделя. Участват отборите на ХК Спортист Кремиковци 2018 София, ОХК Беласица Петрич, ХК Пирин 64 Гоце Делчев, ХК При НСА София и ХФ Интер Благоевград.
Програмата за първия турнир, който ще се проведе на 6 ноември-неделя – в град Петрич, е следната:
11 часа – Беласица – Интер Благоевград;
12.30 часа – Пирин 64 Гоце Делчев – НСА София;
14 часа – Спортист Кремиковци – Беласица Петрич;
15.30 часа – Интер Благоевград – Пирин 64 Гоце Делчев;
17 часа – Спортист Кремиковци – НСА София.

– С какви чувства ще стартират състезателите от мъжкия отбор на ОХК Беласица?

– Всички ще излязат напълно мобилизирани и с мисъл за пълен успех срещу съперниците.

– Сигурен ли си, че ще се справиш не само кадрово, но и финансово, за нормалното участие на отбора в първенството?

– Най-тежкият проблем е финансовото обезпечаване. На този етап разчитаме на помощта на общинска администрация и малки спонсори. Ако искаме да постигнем това, което сме замислили, а то е първо място в Б група и връщане още от следващата спортна година в А група, е необходимо да намерим основен спонсор. Стане ли това, по категоричен начин заявявам, че за Петрич отново ще се заговори и хандбалът ще заеме мястото си на картата в България.