Избраха Венцислав Гърменов за вр.и.д. кмет на Разлог

ЦИК назначи Илонка Пандева за председател на Общинската избирателна комисия

Венцислав Костадинов Гърменов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог до провеждане на избори на мястото на отстранения в петък от ОИК Красимир Герчев. Това стана по време на извънредната сесия на ОбС-Разлог.  От присъстващите 19 общински съветници 18 гласуваха „ЗА“, един гласува „Против“. Другият заместник-кмет по икономическите и правни въпроси Иван Гюров си направи самоотвод на предложението от общински съветник да заеме временно поста на кмет на общината.

Инж. Венцислав Гърменов заменя Красимир  Герчев и в общото събрание и управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Разлог“.

До момента Венцислав Гърменов бе заместник-кмет по социалните дейности в общината. Той е на 31 г., завършил е Химико-технологичен и металургичен университет – гр. София и Колежа по туризъм в Благоевград, където придобива квалификация по „Организация и управление на хотели и ресторанти”.

Припомняме, че председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова свика сесия, в 3-дневния срок, даден от ЗМСМА за избор на временен кмет, след като получи решението на ОИК.

На заседание на Общинската избирателна комисия  в петък – 11 март, седем членна комисия взе единодушно решение  за прекратяване правомощията на кмета Красимир Герчев, поради влязло в сила решение на ВАС за установяване на конфликт на интереси.

Същевременно, стана ясно, че Централната избирателна комисия  назначи Илонка Захариева Пандева, досегашен член на ОИК – Разлог за нейн председател. Предложението е на Мария Копанарова-Тасева – упълномощен представител на ПП „ГЕРБ“, за промяна в ОИК – Разлог. Също по нейно предложение Стефка Николаева Пукнева влиза като нов член в ОИК – Разлог.

В Централната избирателна комисия е постъпило предложение и от Хасан Юруков – упълномощен представител на ПП „ДПС“, за промяна в ОИК – Разлог. За нов член е предложен назначен Тони Найденов Томов като от ЦИК са одобрили предложението.