Извадиха трупа на 70-годишен мъж от река Искър край Самоков

27-годишен жител на с. Драгушиново шофира под въздействието на канабис, задържаха шофьор за нерегистрирано АТВ

 

 

Откриха тялото на 70-годишен мъж в коритото на река Искър край Самоков. Сигналът бил подаден от жител на града на тел. 112. Наблизо край починалия били намерени велосипед и рибарска мрежа. По тялото не е имало видими следи от насилие.
По случая е образувано досъдебно производство.

В същото време в полицейския бюлетин се напълни с нарушители по пътищата. Около 16,25 часа на 24 август автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 27-годишен жител на с. Драгушиново. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като при изпробването му за употреба на наркотични и упойващи вещества апаратът отчел наличие на канабис в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Други двама нарушители на пътя попаднали в полицейския арест в неделния ден. Около 16 часа на ул. „Христо Максимов“ автопатрул извършил проверка на АТВ, управлявано от 33- годишен местен жител. От извършените справки е установено, че четириколесното возило не е регистрирано по надлежния ред, а водачът му не притежава СУМПС, като има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа, като срещу него са започнати две бързи производства за извършени престъпления по чл. 345, ал.2 и по чл. 343В, ал.2 от НК. Два часа по-късно е задържан и 33- годишен мъж от Ямбол, установен да управлява по третокласен път лек автомобил „Ауди А4“, нерегистриран по законоустановения ред. Срещу водача е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

Марияна Вучова