Известният треньор по борба Стойчо Иванов почина от коронавирус в Кюстендил

Стойчо Иванов със сестрата на братя Илиеви - Марияна /вляво/ и дъщерята на Васил Илиев - Ивона
  • 66-годишният мъж бе откривателят на братя Васил и Георги Илиеви

 

Трагедия разтърси спортните среди в Кюстендил. На 66 години в Ковид отделението на болницата в Кюстендил почина известният треньор по борба Стойчо Иванов. Тъжната новина съобщи първо във фейсбук неговият колега, приятел и кумова рода Валери Райчев, който е главен треньор в клуб “Васил и Георги Илиеви”. Стотици спортисти, приятели, познати и колеги изразиха своята болка към човека, треньор и приятел, какъвто бе Стойчо Иванов.

По наша информация преди 10 дни Иванов е вдигнал висока температура 39-40 градуса, но е лекуван у дома от своя личен лекар. Четири дни по-късно, след като подобрение не е настъпило, той е приет в Ковид отделението в доста тежко състояние. Близо седмица лекарите са се борили за живота му, но фаталният край е настъпил през изминалата нощ. С коронавирус е установена и неговата съпруга, научихме още от близки до семейството.

На турнира по борба в Кюстендил преди месец

Стойчо Иванов е роден на 4 декември 1953 г. в Бобошево, след това живее в с. Пастух. Треньор е по борба в Спортното училище в Кюстендил от 1976 г. до смъртта си. Създал е десетки шампиони, между които и братята Васил и Георги Илиеви. Именно Иванов открива за спорта ВИС-аджийските босове, след като ги взима от улицата и ги вкарва в залата по борба.

Стойчо Иванов бе и изпълнителен директор на клуба, който носи името на двамата братя. Борците са спорт №1 в Кюстендил от години.

Погребението на Стойчо Иванов ще бъде на 11 ноември от 12,30 часа на Новия траурен парк в Кюстендил.

Екипът на в-к “Вяра” изказва своите съболезнования на семейството му.