Иззеха лекарства, продавани в магазин за хранителни стоки в Перник

Десет души са задържани при спецакция в областния град

Десет души са задържани при специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, проведена на 17 март на територията на област Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. Образувани са три бързи и две досъдебни производства.

Изградени са десет временни контролно-пропускателни пункта на възлови места в региона.

В хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. Служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ – Перник. Контролните органи са съставили и три акта за установяване на административни нарушения в обекта, който предстои да бъде запечатан. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.

Започнато е още едно досъдебно производство за кражба по което са задържани трима, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 21 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР.

Да припомним, че мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм имаше и в края на септември м.г. в Пернишко.