Изключиха Първан Дангов и от групата на БСП в Общинския съвет

В началото на седмицата социалистите  СНЕХА ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ДОВЕРИЕ  към него

Изключиха Първан Дангов и от групата на БСП в Общинския съвет в Дупница. Решението е взето в сряда на традиционното предсесийно събрание на социалистите в местния парламент. В петък, преди заседанието на Общинския съвет, предстои да бъде внесено официално заявление в деловодството, с което да бъде съобщено за настъпилите промени. Информацията потвърди председателят на групата в местния парламент Ивайло Петров. Част от мотивите за освобождаването на Първан Дангов са свързани с нарушаване правилника на групата на БСП в Общинския съвет, недостатъчна ангажираност, отсъствие от  предсесийни заседания, незаплащане на членски внос и негласуване в унисон с групата по важни докладни, касаещи бъдещето на Дупница. С решението си за освобождаване на Първан Дангов БСП ще има 6 общински съветници в местния парламент. Самият той не е присъствал на заседанието, на което е гласувано освобождаването му от групата.

В началото на настоящата седмица социалистите в Дупница снеха и политическото си доверие от Дангов. Това се случи по време на инфарктно заседание на БСП в града. Пленумът реши, че той няма да може да заема ръководен партиен пост в рамките на 1 година. Дангов няма да присъства и на заседания на пленума на партията. Доверието към него бе снето с почти пълно единодушие от присъстващите на форума. Изтъкнатите мотиви за радикалните мерки спрямо Дангов бяха свързани със серията изяви от негова страна преди и по време на предизборната кампания, както и отправени заплахи за саморазправа и обиди към членове на партията.

На пленума голямата част от присъстващите бяха декларирали, че не желаят повече да продължат да работят заедно с П. Дангов, както  и че не могат да намерят общ език с него и по отношение на бъдещите политики на партията.

На практика Първан Дангов остава в местния парламент като независим общински съветник. Това се случва за втори път, след като през 2011 година той сам се кандидатира като независим. На изборите за местна власт тогава той зае пето място след листите на ГЕРБ, БСП, ЛИДЕР и ОДС.