Изложба „Светулки“ краси дупнишката изложбена зала „Джамията“

Поля Радева включва близо 40 свои картини в първата си самостоятелна изложба, а гост-творецът Мария Цончева се включва с повече от 60 сувенира и бижута

Изложба живопис „Светулки“ беше открита в зала „Джамията“ в Дупница. Автор на експозицията е Поля Радева, като това е първата й самостоятелна изложба. В нея художничката е включила близо 40 свои творби.

Гост-творец пък е нейната бъдеща снаха Мария Цончева, която е предоставила над 60 сувенира и бижута.

„Уговарям изложбата още от ноември месец миналата година. Тогава Поля Радева още нямаше готовност с картините и имаше малко нарисувани. След това последва ново отлагане заради карантината и в крайна сметка стигнахме до договорката да направим тази изложба през месец август. Поля Радева е родена в Троян, но живее във Велико Търново. Това не е нейната основна професия, просто й е хоби. Освен картините, които са предимно акварели, изработва и различни сувенири, които са уникални. Всеки от тях е един-единствен екземпляр. Тя прави сувенири като лампи, покривки, държачи за салфетки и др. Изработва ги с огромно търпение от различни материали: пяна, картон и пластмаса.
Гост-творец в изложбата е Мария Цончева. Тя се е специализирала основно в изработката на бижута. Те също са уникати и всеки е единствен по рода си оригинал. Изложбата е много интересна. Отстрани са наредени картините, а по средата са бижутата, различните предмети и сувенирите. Всичко е правено с огромни търпение и любов. Ще се радвам, ако повече дупничани посетят изложбата. Ако пък нещо им се усмихне, разбира се, могат и да се сдобият с някоя от картините или предметите за вкъщи или пък за офиса. Има ценоразпис на всички и всеки желаещ може да си закупи творение, което му хареса. Още веднъж ще кажа колко много се радвам, че нашата галерия в момента е пълна с толкова хубави творби“, каза пред „Вяра“ уредникът на Изложбена зала „Джамията“ Ивайло Орманков.

Димитър ИКОНОМОВ