Изписаха от болницата 14-годишия Захари Боянов със счупените ръце от Гоце Делчев, прокуратурата погна нападателя Стоян

 

Бизнесменът пребил детето заради съмнения, че разбивал кафеавтоматите му и крадял стотинките

 Момчето е от социално слабо семейство, било настанено в социален дом

26-04-01
Д-р Мария Радойкова

14-годишният Захари Боянов, чиито две ръце бяха счупени от бой с метална пръчка в Гоце Делчев, вчера беше изписан от болница и си е у дома, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Мария Радойкова. Състоянието му е стабилно.

Захари Боянов се срещна с наблюдаващия прокурор по случая в Районна прокуратура-Гоце Делчев. По случая още в петък беше образувано досъдебно производство и срещу нападателя – 39-годишния Стоян П., е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Припомняме, в петък вечерта Захари бе бит от местен бизнесмен заради съмнения, че е разбивал кафеавтоматите му и крадял стотинките.

Захари е бил настанен в дом за деца, лишени от родителска грижа, припомня „24 часа”. Той е от социално слабо семейство и заедно с братчето си е бил настанен на седмична грижа в дома. В петък, след като децата обядвали, били пуснати да се приберат при родителите си за междусрочната ваканция. Тогава е станал инцидентът. Момчето било проблемно, имало и други кражби и се биело с децата. Заради това е преместен да учи в училище в близко село.