Изплатиха увеличените заплати и бонусите в МБАЛ-Гоце Делчев

Увеличението на заплатите от 1 януари на лекари, медицински сестри и немедицински персонал в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев вече е факт. Обещаните от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и приетите увеличения на основните трудови възнаграждения на заседание на общинските съветници по предложение на д-р Петър Филибев, както и допълнителният стимул за борещите се на първа линия с COVID-19 се изплатиха, съобщиха от лечебното заведение. 

Това е подкрепа и признание за всички онези професионалисти, които в най-голяма степен са допринесли за качеството на здравните грижи в МБАЛ-Гоце Делчев. Награда за труда, старанието, търпението и човечността при изпълнение на служебните им задължения в тази така тежка ситуация на пандемия, заявиха от ръководството на болницата. Припомняме, че преди дни в Гоце Делчев протестираха шофьофи на линейки за неполучени бонуси в размер на 1000 лв.

Те са под шапката на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди проверка по случая.