Изпратиха в Несебър дело срещу Каплата

Дупнишкият съд се зае с обвинението за незаконно притежание на боеприпаси

Дупнишкият съд изпрати в Несебър делото за закана за убийство срещу Васил Капланов и прекрати производството по него. Решението взе съдия Ели Скоклева по време на разпоредително заседание. „Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, извършено в курортен комплекс Слънчев бряг, община Несебър, и съобразно изискванията за местна подсъдност, визирани в чл. 36, ал. 1 НПК, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието. С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на съдия Скоклева.

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в по-лека – „подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, доколкото РС – Дупница не е компетентен като местно неподсъден да се произнася.

Определението не подлежи на обжалване.

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, даде ход по общия ред на делото за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия, с обвиняем Васил Капланов. По време на разпоредително заседание са обсъдени въпросите по чл. 248 от НПК. По това дело Васил Капланов е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лв.