Изп. директор на АСП Румяна Петкова след проверка: Шефът на социалната служба в Дупница Виолина Лазова е чиста, твърденията от нейни служители за нарушения не се потвърдиха

Виолина Лазова

Шефът на социалната дирекция в Дупница Виолина Лазова Алхадж Ахмад е невинна по отношение твърдения, че тормози служителите си. Това е категоричното становище след извършена проверка. Припомняме, в редакцията на в. „Вяра” бе получено анонимно писмо от името на колектива в социалната дирекция в Дупница, в което се твърдеше, че Лазова ги тормози.

Румяна Петкова

Резултатите от проверката на Инспектората към изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) не потвърждават анонимните твърдения относно работата на директора на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница Виолина Лазова Алхадж Ахмад, е заключението на АСП. То е записано в отговор на писмо на в. „Вяра” с въпроси, касаещи работата на дирекцията, което изпратихме до пресцентъра на агенцията. Писмото е подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова.

Писмото, подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова, което получихме в редакцията като отговор на поставените въпроси.

„АСП е изпълнителна агенция към министъра на труда и социалната политика и като такава спазва принципите за достъпност, публичност и прозрачност, прокламирани в чл.12 от Административнопроцесуалния кодекс с предмет на регулиране, разглеждане и решаване на сигнали и предложения (чл. 1, ал. 2 от АПК). Писменото изложение на в. „Вяра” има характер на сигнал с твърдения за етични нарушения от директора на ДСП-Дупница спрямо нейните служители. Спазвайки принципите на чл. 12 от АПК, информираме редакцията, че спрямо Виолина Лазова Алхадж Ахмад е извършена проверка от инспектората към изпълнителния директор на АСП.

По отношение на приложеното писмо (сканиран вариант) от редакцията на вестника Ви информираме, че съгласно изискванията на АПК административните органи не се произнасят по анонимни сигнали и жалби, доколкото и самата редакция твърди, а и от писмото е видно, че няма податели, както и подписи на автор/ите му, което налага извода за неговата нередовност. Разгледано по същество, писмото представлява жалба срещу директора на Дирекция „Социално подпомагане” -Дупница, но нейната анонимност е порок, поради което не се кредитира като правно валиден документ и основание за образуване на административно производство срещу Виолина Лазова Алхадж Ахмад в качеството й на директор на ДСП – Дупница, още повече че резултатите от проверката на Инспектората към изпълнителния директор на АСП не потвърждават направените в гореспоменатото писмо анонимни твърдения”, се казва в писмото, подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова.

Припомняме, че от името на колектива на ДСП-Дупница в редакцията на вестника бе получено анонимно писмо, в което се твърди, че директорът на службата Виолина Лазова Алхадж Ахмад тормози служителите. Изпратеното в редакцията писмо бе адресирано до зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, изп. директор на АСП Румяна Петкова и директора на РД „Социално подпомагане” – гр. Кюстендил Радостина Васева.