Изявени кюстендилци с награди от кампанията „Десет причини да остана в моя град”

Десетки присъстваха на връчването на наградите.
  • Дарителят Румен Манов: Паметта и корените няма как да бъдат забравени, това е нещо, което ме изпълва с гордост

 

Общественици, интелектуалци, спортисти, бизнесмени, допринесли за развитието на града, бяха наградени на официална церемония в Кюстендил. Събитието е част от националната кампания „10 причини да остана в моя град“ на вестник „Стандарт“ и община Кюстендил. Един от специалните гости в  Кюстендил бе бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио с ансамбъла на България по художествена гимнастика Любомира Казанов. Тя връчи призовете на част от отличените спортни клубове.

Любомира Казанов с талантите по скокове на батут

Пред Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ бе наредена и изложба от десет пана със снимки, които представят развитието на Кюстендил през последните три години. Паната са на тема „Спорт”, „Екологични инвестиции”, „Здравословен начин на живот”, „Изкуство”, „Социални услуги”, „Празници”, „Туризъм в четири сезона”, „Детски градини”, „Образование” и „Зелена градска среда”. Целта на инициативата е да покаже положителната промяна в града и работата на личности, дали смисъл на младите хора да не напускат населеното място, а да останат да живеят и работят в него.

Директорът на ОД МВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски
Областният управител В. Янев награди Румен Манов.

По време на церемонията кюстендилци бяха наградени в следните шест категории:

КУЛТУРА – Рангел Маджарски – ръководител на ДЮТА ,,Кюстендилче’’.

ОБРАЗОВАНИЕ – учителите Галина Александрова, Лилия Александрова, Биляна Йорданова, Иво Пенев и Донка Стоянова. СПОРТ – карате клубовете “Шурикен“ и “Дарис“; Спортен клуб по художествена гимнастика „Велбъжд“; Спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“; Шотокан карате клуб „Шампиони“; Спортен клуб „Евротрамп“; Спортен клуб по джудо и самбо „Велбъжд“.

СИГУРНОСТ – ОД на МВР-Кюстендил.

ДАРИТЕЛ – Румен Манов; Бойко Недялков; Борис Радански.

„Няма как да бъде забравен Кюстендил, няма как да бъде забравена паметта, корените, защото това е нещо, което ме кара да се гордея. Живея с този град. Винаги, когато се спускам от Конявската планина, усещането е за нещо уютно, нещо мило, нещо родно, нещо незабравимо, което стопля душата ми. Не мога да кажа, че за мен това е мисия, а по-скоро чувство, изпълнено с отговорност – да събирам и да правя опит да съхранявам частиците от паметта на нашия град”, каза при получаване на наградата Румен Манов.

В сектор „Сигурност” наградата беше връчена на всички служители на Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Тя е във връзка с ключовата им роля в дейностите, свързани с опазване на земеделската продукция и най-вече за безпроблемното протичане на черешовата кампания. Наградата беше приета от директора на Областна дирекция на МВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, който благодари за признанието, но подчерта, че ефективната организация в това направление е наследена от предходния директор и той продължава да развива добрите практики.

 

Валя Машова, председател на клуба по ХГ “Велбъжд”

За доброто настроение се погрижиха малките талантливи изпълнители от ВГ “Калпазани” и невероятните млади танцьори от ДЮТА „Кюстендилче”. Следващата спирка на кампанията е в град Трън.