Изявление на кмета Методи Чимев във връзка с разлепени в центъра на Дупница некролози на Хитлер

Във връзка с появилите се днес в централната част на Дупница некролози на Адолф Хитлер, в които се съобщава за възпоменание в негова чест на Еврейските гробища, съм длъжен не само като кмет на тази община, но и като обикновен гражданин да заявя следното:

Град Дупница винаги е бил пример в България за толерантност между отделните етноси и общности. Подобна провокация по никакъв начин не би могла да създаде етническо напрежение в Дупница. Жителите на общината неведнъж са показвали и доказвали, че подобни гнусни опити за всяване на омраза нямат своите последователи и няма и да имат. До напрежение няма да се стигне и този път.

Притеснителен е обаче фактът, че в нечий болен мозък се е родила подобна идея, която е решил да “реализира” в нашия град. Идея, която е цинична, идея, равносилна на гавра и сама по себе си престъпна.

Надявам се и вярвам, че тези провокатори ще бъдат установени от органите на реда в Дупница, след което ще понесат своите последствия от Закона за подбуждане към етническо напрежение. Разпоредил съм проверка на всички записи от камерите, за да съдействаме и на РУП-Дупница за установяване на извършителите.