Изявление на Николай Бареков по повод продължаващия казус с регистрацията на “Презареди България” за изборите за 44-то НС: ЦИК иска да наруши закона, а СГС им помага

%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82Капанът на СГС щракна, защото от деловодството отказаха да ни дадат влязлото в сила решение за пререгистрация на нашата партия. Съдът на мафията продължава да изпълнява поръчките на прокопиевци и отказва да спазва закона, което е истински правен абсурд. Вчерашното решение на ЦИК и днешното поведение на СГС показват, че тези две институции, вместо да бъдат обективни и надпартийни, станаха маши на политически и олигархични интереси, това заяви Николай Бареков в специално изявление. И останалите му думи:
ЦИК и СГС нарушават закона, защото спират от участие в изборите изряден политически субект, подал всички документи по изряден начин.
Явно ЦИК иска да наруши закона, а СГС им помага, като иска да лиши от право на избор стотиците хиляди симпатизанти на Презареди БГ (ББЦ). Надеждата за спазване на законите вече е във Върховния административен съд, който ние ще сезираме в следващите 24 часа. Надявам се, че ВАС няма да лиши Презареди БГ от правото да участва на изборите. В противен случай правният абсурд и геноцидът срещу нашата партия ще продължат.
Аз и моята партия сме жертва на мафията, олигархията и статуквото. За разлика от Христо Иванов, който се самобламира, ние бяхме жертва на капана, заложен от мафиотския съд, от ЦИК и от олигарха Прокопиев.